Financiële topman Roeland Tjebbes van ForFarmers stapt op

0
Roeland Tjebbes (bron: ForFarmers)

LOCHEM – ForFarmers moet op zoek naar een nieuwe financiële topman (CFO). Roeland Tjebbes verlaat het bedrijf per 1 januari. In een persbericht van ForFarmers wordt in het midden gelaten wat Tjebbes daarna gaat doen, maar diverse agrarische media melden dat hij aan de slag gaat bij Kramp, een bedrijf uit Varsseveld dat agrarische onderdelen levert.

Tjebbes was CFO bij ForFarmers sinds maart 2020. Zelf spreekt hij van een moeilijke beslissing. In de afgelopen jaren nam hij tijdelijk ook CEO-taken op zich, toen het bedrijf tijdelijk niemand op die post had. ForFarmers treft het niet met de gekozen topmannen. De laatste twee – Chris Deen en Theo Spierings – haakten binnen korte tijd af om gezondheidsredenen. Dit gebeurt in een lastige periode. De omzet staat onder druk, mede door krimp van de agrarische sector in eigen land. Door overnames in met name België en Polen probeert het bedrijf het tij ten goede te keren.

Verrassing

Sinds april is ‘oudgediende’ Pieter Wolleswinkel de nieuwe CEO. Rob Kiers volgde hem op als operationeel manager (COO). Met Roeland Tjebbes als CFO leek het veervoerbedrijf het management op orde te hebben. Het vertrek van Tjebbes komt in die zin als een verrassing. Hij blijft actief in de agrarische sector. Kramp is een familiebedrijf dat in 2022 een omzet van ruim 1 miljard euro genereerde. Ter vergelijking: ForFarmers is goed voor een omzet van 3,3 miljard. Kramp is een internationale speler op de onderdelenmarkt met dochteronderneming in Oost-Europa en de VS.