Fietsvierdaagse De Achterhoek gaat door

0
Screenshot van fietsvierdaagsedeachterhoek.nl

LAREN/LOCHEM – Na alle slechte berichten over afgelaste evenementen is er goed nieuws voor fietsliefhebbers. De organisatie van Fietsvierdaagse De Achterhoek heeft groen licht gekregen van de gemeente Lochem, zodat het mag doorgaan. Wel zijn er een aantal voorwaarden. Zo wordt het start- en finishterrein een zogeheten doorstroomlocatie. De vierdaagse wordt gehouden van 3 tot en met 6 augustus.

Doorstroomlocatie

Jaap de Boer, voorzitter van de Stichting Fietsvierdaagse De Achterhoek vertelt: “In april zijn wij begonnen met de voorbereidingen voor dit jaar. Vanaf het begin hebben we gedacht in mogelijkheden en daarbij de gezondheid van de vrijwilligers en deelnemers altijd vooropgesteld. De verschillende commissies gingen vervolgens aan de slag met het uitwerken van de routes, de indeling van het terrein en alle zaken die verder met de vierdaagse gemoeid zijn. Uiteindelijk werd duidelijk dat ons fietsfestijn door mocht gaan, wanneer ons terrein een doorstroomlocatie zou worden.”

Afstand houden

Dit houdt in dat op het start- en finishterrein zo min mogelijk vrijwilligers verblijven en dat de 1,5 meter afstand op het gehele terrein in acht wordt genomen. De deelnemers kunnen bij de afgiftepunten hun stempelkaart, routebeschrijving en versnapering ophalen en dienen vervolgens direct aan de fietsroute van hun keuze te beginnen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website. Dit kan zowel voor de gehele vierdaagse als voor dag-deelname. De online inschrijving voor vier dagen sluit op dinsdag 3 augustus om 11.00 uur. De kosten van deelname aan de vierdaagse bedragen € 17,50 voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar. De online inschrijving voor dag-deelname sluit vrijdag 6 augustus om 11.00 uur. Dag-deelname kost € 6,00 voor een volwassene en € 5,00 voor een kind van 7 t/m 12 jaar.

Geen kinderroute

Door de beperkende maatregelen heeft de organisatie besloten om de jaarlijkse kinderroute te annuleren. De geplande activiteiten zouden namelijk kunnen leiden tot een samenloop van te veel mensen met alle risico’s op besmetting van dien.

Zin in

Op een doorstroomlocatie mag geen eten of drinken worden verstrekt. De deelnemers kunnen onderweg, bij de stempelposten en na afloop bij Larense horeca wel een kop koffie of meer kopen. Jaap de Boer: “We hebben er zin in om alle bekende en nieuwe deelnemers mooie routes aan te bieden in onze Achterhoek. Op gepaste afstand zullen we iedereen welkom heten en we wensen iedereen alvast fijne fietsdagen.”

Zie ook: fietsvierdaagsedeachterhoek.nl