Favoriete klassieke werk burgemeester is ‘Erbarme dich’

0
Het Lochems Mannenkoor op de Markt. Op de achtergrond de bus van NPO Radio 4 (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Bach’s ‘Erbarme Dich’ uit de ‘Matthäus-Passion’ is het favoriete klassieke werk van burgemeester Sebatiaan van ‘t Erve. Daar was een prijsvraag aan verbonden en de uitslag werd vrijdagmiddag bekend gemaakt in een uitzending van NPO Radio 4.

KRO-NCRV sluit vrijdagavond om 20.00 uur de stemming af voor de Hart & Ziellijst. Dat levert een hitlijst van klassieke muziek. De meest gekozen 300 daarvan worden van 15 tot en met 18 oktober uitgezonden op de klassieke zender van de publieke omroep.

De omroep toerde de afgelopen dagen met een Amerikaanse schoolbus door het land om mensen aan te sporen om te stemmen. Eindredacteur Mariëlle van Kilsdonk van Radio 4 deed die oproep ook aan het Lochemse publiek, dat dus nog maar paar uur had om de favorieten aan te geven.

Mooie plek
Lochem was de laatste tussenstop voor de bus en de eindredacteur zei dat ze niet eerder op zo’n mooie plek hadden gestaan. De bus stond op de Markt, met het oude stadhuis en de Gudulakerk als decor. Van Kilsdonk verklapte dat twee stukken vechten om de eerste plaats in de Hart & Ziellijst. Dat zijn de ‘Mathäus-Passion’ van Bach en ‘Eine Wintereise’ van Schubert.

Op de Markt traden  het Lochems Mannenkoor en accordeonist Stefan Potman op.

Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve met eindredacteur Mariëlle van Kilsdonk en presentator Ab Nieuwdorp (foto: LochemsNieuws)