Zin in Almen start seizoen met gesprek met Frits Gies

0
Kerk Almen

ALMEN – Zin in Almen begint het nieuwe seizoen op 21 oktober met de bekende dorpsgenoot Frits Gies. Hij is onder meer bekend als auteur van het boek ‘Bist du ein Jude?’ Het gaat over hoe de rode draad van goed en kwaad door vriend en vijand loopt. 

Frits Gies is een voor velen welbekende Almenaar, uitgesproken en eigenzinnig. Vorig jaar
zette hij zijn leven op schrift, in een omvangrijk boekwerk “Bist du ein Jude?”. Zijn
herinneringen als jongen aan de oorlog spelen daarin een grote rol. Tijdens het gesprek gaat de interviewer op zoek naar wat Frits Gies nog steeds drijft: wat hebben die oorlogservaringen met hem gedaan? Het gesprek wordt omlijst met door Gies zelf gekozen muziek.

Succes
Zin in Almen begon jaar geleden met bijeenkomsten rond zingeving en inspiratie. Dit bleek een succes. Zes bijeenkomsten waren er in de Almense kerk, waaronder gesprekken met mensen uit Almen en met burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. Ook was in het eerste seizoen een indrukwekkende presentatie van Schuberts ‘Winterreise’. De middagen werden goed tot zeer goed bezocht.

Middelpunt
Met enthousiasme presenteert de werkgroep opnieuw een aansprekend programma in de
Almense kerk. ‘We willen juist dit gebouw blijven gebruiken, omdat het de plek is die door de eeuwen heen, op velerlei wijzen het middelpunt vormt van het dorp’, zo luidt de uitleg.

Informatie
Het gesprek met Frits Gies begint op 21 oktober om 16.00 uur. Ook volgende bijeenkomsten zijn telkens op de 3e zondag van de maand (18/11, 20/1, 17/2, en 17/3). En ook die beginnen om 16 uur. Aansluitend is er steeds gelegenheid tot napraten in Ons Huis.

Voor meer informatie: www.zininalmen.nl