Facebookbotsing raadsleden leidt tot hartenkreet burgemeester

0
Raadsleden van de gemeente Lochem in overleg (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve begon de raadsvergadering maandagavond met een persoonlijke hartenkreet. Die was ingegeven door een botsing tussen twee raadsleden op Facebook. Hij noemde het voorval en de betrokken raadsleden overigens niet impliciet.

“We staan in deze gemeenten voor grote opgaven. U bent lid van het hoogste orgaan in de gemeente en we hebben het nodig dat we van uw ideeënrijkdom gebruik maken en hier het debat op het scherpst van de snede te voeren. Daarin wil ik u maximaal faciliteren. Dus wees scherp op de inhoud; volgens mij maken we daar een mooiere gemeente mee.”

Herhaalde woorden

Van ‘t Erve herhaalde hiermee in grote lijnen de woorden die hij ook al sprak tijdens de eerder deze maand gehouden nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Hij stelde toen dat veel verschillende partijen niet tot onbestuurbaarheid leiden, zoals soms wordt verondersteld. Hij hield toen een pleidooi voor samenwerking van alle krachten in de samenleving. “We moeten niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar. Niet om het altijd met elkaar eens te zijn. Het debat mag best stevig zijn.”

Lees HIER een eerdere column over de achtergronden van het voorval tussen twee raadsleden…