Extra aandacht voor jonge kiezer tot 26 jaar

0
Foto ter illustratie

LOCHEM/GORSSEL – Jongeren van 18 tot en met 26 jaar in de gemeente Lochem hebben deze week een brief ontvangen van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve. Ze worden opgeroepen om op 16 maart te gaan stemmen voor de gemeenteraad. En om mee te doen aan een fotowedstrijd via Instagram.

In de gemeente Lochem gaat het om 2750 jonge kiezers. In overleg met jongeren zelf, is ervoor gekozen om niet alleen een brief te sturen aan alle jongeren die op 16 maart 18 jaar zijn en voor het eerst mogen gaan stemmen. Maar om dit breder te trekken.

Thema’s

Wonen, voorzieningen en goed openbaar vervoer zijn voorbeelden van thema’s die jongeren bezighouden. Maar ook de omslag naar duurzame energie. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Het is heel goed als jongeren zich hierover laten horen. Want juist bij de gemeenteraadsverkiezing gaat het over deze onderwerpen dichtbij.”

De partijen die meedoen, hun kandidaten en de links naar hun websites staan op www.lochem.nl/verkiezingen.

Fotowedstrijd

Jongeren kunnen deelnemen aan een fotowedstrijd. De oproep is om de burgemeester en de kandidaten van de 8 deelnemende politieke partijen te laten weten wat je belangrijk vindt. Hiervoor zijn prijzen beschikbaar.

Meedoen gaat als volgt:
1. Maak een foto van een onderwerp dat jij mooi of belangrijk vindt in onze gemeente,
Bijvoorbeeld het station of nieuwe vormen van energie.
2. Stuur je foto vóór 10 maart via een DM naar het Instagram-account @gemlochem of per mail naar communicatie@lochem.nl.
3. Tussen 11 en 16 maart kan iedereen op het Instagram-account @gemlochem stemmen op de 3 winnende foto’s.
4. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht

De prijzen
1e prijs: duurzame, draadloze oortjes voor je smartphone
2e prijs: een VVV-bon van €50
3e prijs: een VVV-bon van € 25 euro.

Speciale webpagina

Voor jonge kiezers is er ook een speciale webpagina: www.lochem.nl/jongeren. Hier volgt de komende tijd meer informatie over bijvoorbeeld het jongerendebat dat wordt gehouden op 10 maart.