Leerlingen Staring College snuiven cultuur

0
Scene uit 'Dubbelbloed #2' van danstheater Aya in de Schouwburg Lochem (foto: Arjen Dieperink)

LOCHEM – In totaal zo’n 130 leerlingen van het Staring College meldden zich maandag (21/2) in Schouwburg voor een voorstelling ‘Dubbelbloed #2’ van Danstheater Aya. Eerder op de dag deden ze mee aan workshops die werden gehouden op school, in het jongerencentrum en in de schouwburg zelf. 

Het stuk, onder regie van Wies Bloemen, gaat over twee mensen uit verschillende culturen die hun verhaal vertellen. Danser en performer Ali Zanad en zangeres Karima el Fillali beelden het verhaal uit. Door de workshops zijn veel bewegingen herkenbaar voor de mavoleerlingen.

Muzehof

Cultuurcoach Tim Pardijs van de Muzehof zegt: “Ik ben gevraagd door het Staring College om voor zo’n 130 leerlingen workshops te organiseren.” Hij vertelt dat de voorstelling van Aya zich goed leent voor de doelgroep. De Amsterdamse groep noemt het zelf ‘brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek’.

De docenten toonden zich onder de indruk over hoe geconcentreerd de pubers waren en hoe ze de opdrachten in dans- en theaterworkshops uitvoerden. Zelf op het podium staan terwijl de anderen je aankijken vraagt nogal wat voor leerlingen in deze leeftijdsgroep.

Meer informatie over het danstheater en de voorstelling op: www.aya.nl.