Ermine Ernst en Mark Wassink sporttoppers van 2017

0
De winaars van de sportverkiezingen van 2017 bij elkaar op het podium (foto: Sportraad Lochem)
LOCHEM – Tafeltennisster Ermine Ernst (14) en motorcrosser Mark Wassink zijn respectievelijk Lochemse sportvrouw en sportman van het jaar 2017. Het eerste team van tafeltennisvereniging De Toekomst is sportploeg van het jaar.
   
De prijzen werden afgelopen zaterdag uitgereikt tijdens het Lochemse Sportgala in een goedgevulde schouwburg. Ermine Ernst liet Esther Regelink en Edith de Boer-Braakhekke achter zich. Voor Wassink was het niet de eerste nominatie maar dit keer ging hij met de titel aan de haal.

Sporttalent
Kickbokser Jaber Maskoul mag zich het sporttalent van het jaar noemen. Het eerste team van meiden onder 17 van Sportclub Lochem is de jeugdsportploeg van het jaar.
 
Publieksprijs
Het publiek kon dit jaar stemmen via de website of sms om aan te geven wie van de genomineerde sporters of teams de Publieksprijs moest krijgen. Er werden 2400 stemmen uitgebracht. Na telling van de stemmen bleek het Springteam Meiden van Haarman de meeste stemmen te hebben gekregen. 
 

Vrijwilliger van het jaar
Teun Beuzel van voetbalvereniging Witkampers werd door niemand minder dan burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het jaar. En de beste sportfoto door Gradus Derksen. Hij maakte een foto van een deelnemer van de 9e Barchemse paarden4daagse.

Aangepast sporten
Het thema aangepast sporten was de rode draad van de door Linda Commandeur gepresenteerde avond. Dit leidde tot de instelling van een nieuwe categorie: de Stimuleringsprijs Aangepast Sporten. Deze werd een prooi voor het aangepaste voetbalteam van vv Witkampers.