Draag sportmensen en -ploegen voor tot 5 januari

0
Beeld van de vorige finale-avond (foto: Kristel van Dijk)

LOCHEM – Nog tot 5 januari kunnen voordrachten worden gedaan voor de titel van onder meer sportman, -vrouw en ploeg van het jaar 2018. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de finaleavond op zaterdag 16 maart in de schouwburg. 

Corrie de Zwaan, voorzitter van het organisatie-comité: ,,Als organisatie van de Sportverkiezing Lochem willen we niemand vergeten of ‘over het hoofd zien’. Welke kanshebbers kent u? Er zijn vast parels in de sport waarvan wij niet weten of waarvan wij (nog) niet hebben gehoord.”

Aanmeldformulier

Meer aanmeldingen zijn welkom via de website www.sportverkiezinglochem.nl. Daar is een aanmeldformulier te vinden. Daar is ook te zien dat Romy Hietbrink als sportvrouw is aangemeld en voor de titel sportman zijn aangemeld Jan-Willem Nijkamp, Joey Mense, Ruben Dinkelman, Bart Dinkelman en Tymen Schavemaker.

Voordrachten kunnen worden gedaan in 9 categorieën:
* SportTalent,
* SportMan,
* SportVrouw
* Jeugdsportploeg
* SportPloeg (volwassen)
* SportVrijwilliger
* SportFoto

Jury
Een jury bepaald welke voordrachten worden genomineerd voor de verschillende titels. Er is een aparte vakjury voor de nominatie van de beste sportfoto’s van het jaar. Maar alle voorgedragen sportmensen maken kans op de publieksprijs, waarvoor iedereen een stem kan uitbrengen.

Stimuleringsprijs

Tenslotte wordt nog een speciale stimuleringsprijs toegekend worden aan een initiatief, een vereniging, een team of een bijzondere inspanning op het gebied van het aangepast sporten. Dit is bedoeld om deze speciale ‘tak van sport’ uit te lichten.

Mark Wassink werd de sportman van 2017. Hij doet al heel wat jaren mee in de top van Nederland in de Enduro-sport. Hij stond al twee keer eerder op het podium van de Sportverkiezing Lochem.

Door haar indrukwekkende reeks prestaties werd Emine Ernst als tafeltennisster op 14-jarige leeftijd al sportvrouw van het jaar. De jury ver ziet een glansrijke carrière voor haar weggelegd en hoopt haar ooit terug te zien op de Olympische Spelen.