Duif werkt zich in de nesten aan Gudulatoren

0
De hoogwerker op weg naar de duif (in de rode cirkel). (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De brandweer Lochem, een hoogwerker uit Zutphen en de Dierenambulance Doetinchem kwamen er maandagavond aan te pas om een duif te redden. De vogel had zich in de nesten gewerkt door met een vleugel achter de bliksemafleider van de Gudulatoren te blijven steken. Het bungelde op grote hoogte en kon zich duidelijk niet op eigen kracht bevrijden.

De melding werd gedaan door de jonge Lochemer Frank Klein Nulent. “Ik liep langs de kerktoren en hoorde een soort geklepper”, zo vertelde hij. Het bleek het klappen van de (vrije) vleugel van de duif. “Ik belde meteen de Dierenambulance. Daar begrepen ze meteen dat ze op deze hoogte niet veel konden beginnen. Ze adviseerden mij om de brandweer te bellen om te vragen of ze wilden uitrukken voor een duif in nood”, aldus Frank.

Hoogwerker

Dat wilde de brandweer wel. De maandagavond is de vaste oefenavond voor de post Lochem en dus was er snel een ploeg beschikbaar. Maar omdat ze met een tankautospuit ook niet veel konden uitrichten werd de hoogwerker uit Zutphen opgetrommeld. Deze had het onfortuinlijke dier binnen no-time bevrijd. Een brandweerman ontfermde zich over de in een doek gewikkelde vogel, in afwachting van de Dierenambulance.

De medewerkers van de ambulance hebben de duif afgeleverd bij de opvang van de Dierenbescherming. De duif leefde nog bij vertrek uit Lochem al zag het er niet heel goed uit. Onduidelijk is, als het overleeft, of de vleugel veel schade heeft opgelopen en of het nog zal kunnen vliegen.

Het nog maar een zielig hoopje duif in de handen van de brandweerman (foto: LochemsNieuws)