Brand in bedrijfspand Wila aan de Kwinkweerd

0
Zwarte rook boven het bedrijfspand van Wila aan de Kwinkweerd (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – In het bedrijfspand van Wila aan de Kwinkweerd in Lochem woedde zondagmiddag brand. Iemand die over de aan de andere kant van het Twentekanaal reed zag zwarte rook opstijgen en schakelde rond half vijf de brandweer in. Die kwam na enige tijd massaal ter plaatse. Er was ook veel politie op de been. De Hanzeweg werd enige tijd afgesloten om voertuigen van kijkers te weren.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldde al snel dat de brand mogelijk woedde in het ventilatiesysteem. Het lijkt er sterk op dat de onderstaande foto die aanname bevestigt. Nadat de brand was opgeschaald tot ‘grote brand’ kwam onder meer een hoogwerker ter plaatse. Daarmee werd het dak geïnspecteerd. De brandweer koos uiteindelijk voor een ‘binnenaanval’, zo meldde de VNOG. In de omgeving hing de geur van brandend kunststof.

Lees verder onder de foto…

De ventilatie-unit op het dak van Wila, na de brand. Op de achtergrond zijn een deel van het gemeentehuis en de kerk te zien.

Productie gaat door

Rond half zes klonk het sein brand meester. Nablussen en ventileren van het pand neemt nog enige tijd in beslag. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. In verschillende apps die 112-meldingen doorgeven werd overigens ten onrechte gemeld dat de brand bij het naastgelegen TKF woedde.

Wila liet maandagochtend weten dat de brand geen gevolgen heeft voor de productie in de vestiging aan de Kwinkweerd. De brand is grotendeels beperkt gebleven tot een ventilatie-unit op het dak. Binnen is nauwelijks sprake van schade.

De brandweer was massaal ter plaatse bijde brand bij Wila. Er werd onder meer een hoogwerker ingezet (foto: LochemsNieuws)