Dubbeltentoonstelling Maria en Marga Carlier in Stadshuus

0
Stadshuus Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – In Het Stadshuus is momenteel een tentoonstelling te zien met werk van de tweelingzussen Maria en Marga Carlier. Beiden werden geboren in Utrecht maar groeiden op in Lochem.

Maria overleed afgelopen februari op 76-jarige leeftijd en was textielkunstenaar en schilder. Marga overleed al in 2010 en werd 67 jaar. Marga Carlier was een zeer productieve beeldhouwster. Er zijn zeker 2500 werken van haar bekend, die in binnen- en buitenland werden verkocht. Veel beelden werden in brons gegoten maar ze werkte ook met keramiek en hout. Een aantal beelden staan in de openbare ruimte. Daarbij gaat het deels om solistisch werk en deels om beelden die ze samen met haar echtgenoot Henk Göbel maakte.

Poppen

Maria Carlier trok in de jaren zeventig de aandacht met levensgrote poppen van textiel en polyester. Werk van haar werd aangekocht en tentoongesteld door museum Boijmans van Beuningen. Naar aanleiding daarvan werd Maria gevraagd om te werken voor Madame Tussauds. Voor dit wassenbeeldenmuseum maakte ze onder meer Dorus (Tom Manders). Samen met Marga maakte ze ook natuurgetrouwe beelden van de Zangeres zonder Naam, André van Duin en Willeke van Ammelrooy.

De tentoonstelling in Het Stadshuus, Markt 3 in Lochem, is nog tot en met 30 december dagelijks geopend van 14.00 tot 17.00 uur.