Drugsoverlast MSG de Garve wordt aangepakt

1
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – Drugsoverlast rond MSG de Garve. De PvdA kreeg daar signalen over en stelde er maandag (23/4) vragen over aan het college van B&W. De signalen zijn ook daar bekend en in samenwerking met politie en jongerenwerk wordt getracht daar een vinger achter te krijgen.

Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve zei op vragen van Ruben Otemann dat de jongerenwerkers over het algemeen hun pappenheimers wel kennen. Hij zei: ,,Ik ben streng maar rechtvaardig als het om drugs gaat.” In dit geval kiest hij voor preventie voor repressie. ,,Dat wil zeggen dat we in eerste instantie proberen de betrokken jongens weer op het juiste pad te krijgen”, aldus Van ‘t Erve.

De gesignaleerde overlast bestaat vooralsnog uit de vondst van zakjes waar kennelijk drugs in hebben gezeten. Ook zijn er vermoedens dat er gehandeld wordt. De aanwezigheid van een school maakt dat onacceptabel, zo vindt de PvdA.

1 REACTIE

  1. Laatst zag ik lege drankflessen staan naast een volle glasbak; moet ik dan ook melding maken van drankoverlast? Wat een onzinnige flauwekul weer.
    Ga eens langs bij de lui die daar rondhangen en stel ze gerust dat ze best hun gang mogen gaan(dat zou ze al zo moeten verbazen dat ze toegevelijker zijn in het verdere gesprek), mits ze gewoon hun hangplek netjes houden en hun troep op ruimen. Behandel ze als gelijken en je zult meer respect terugkrijgen dan wanneer je maar wéér met straffen op de proppen komt.

Comments are closed.