‘Drugsoverlast Groene Kruisstraatje afgenomen’

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De overlast door drugsgebruik en -handel in en rond het Groene Kruisstraatje lijkt te zijn verminderd sinds politie en jongerenwerk zich ermee bemoeid hebben. Dat meldt het Lochemse college van B&W op vragen van de PvdA.

De overlast werd in april gemeld. Met name rond kinderopvang Aventurijn werden zakjes aangetroffen waar vermoedelijk drugs in had gezeten. Ook waren er vermoedens van drugshandel. Maar er waren ook dergelijke meldingen van de omgeving van MSG de Garve waarin de Mr. G. Propschool en de Prins Hendrikschool zijn gevestigd.

De PvdA had hier signalen van ontvangen. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve zegde de gemeenteraad toen toe om actie te ondernemen.

In augustus stelde de PvdA schriftelijke vragen om erachter te komen wat inmiddels is gedaan aan het probleem. Daar heeft het college nu op geantwoord. Daaruit blijkt dat politie en jongerenwerk zich regelmatig hebben laten zien in de betrokken buurt. Ook werd een oproep gedaan aan omwonenden om verdere overlast, drugsafval en verdachte situaties te melden. Er zijn geen nieuwe meldingen meer binnengekomen.

Minder overlast
Verder is gesproken met Avonturijn om vast te stellen waaruit de overlast precies bestaat. Gemeente en politie probeerden hierdoor onder meer vast te stellen om welke soort(en) drugs het gaat en welke jongeren erbij betrokken zijn. Tijdens dit gesprek gaf Avonturijn aan dat de overlast in september en oktober flink is verminderd.

Het college schrijft in antwoord op de vragen van de PvdA verder dat er alles aan gedaan wordt om ervoor te zorgen dat spelende kinderen niet in aanraking komen met drugsafval en/of mensen uit het criminele circuit die drugs dealen.