Driebanders Bousema ten onder tegen koploper

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM – De driebandenspelers vabiljart-iconn Bousema gingen zondagmiddag (23/10) met 0-8 ten onder tegen Eureka Billiard uit Maarssen. Het is op zich geen schande om te verliezen van de koploper maar de eigen plaats op de ranglijst moet de Lochemers zorgen baren. Ze staan nu voorlaatste, op twee punten van hekkensluiter TOVV 2.

Improviseren
Captain Ronny Hazewinkel was zondag na afloop duidelijk over zijn eigen spel:”,,Ik had hier meer uit moeten en kunnen halen, maar wij missen momenteel dat beetje geluk dat we nodig hebben om een goed resultaat neer te zetten, ook in deze opstelling.” Hazewinkel moest, zoals al zo vaak dit seizoen, improviseren. Zijn spelers hadden ook in Duitsland verplichtingen.

Spilleman
Na twee gespeelde partijen keek de thuisclub al tegen een 0-4 achterstand aan. Stefan Spilleman op geen enkele wijze de opgaande lijn van afgelopen week tegen Swertz doortrekken tegen John Thijssens, die ook na acht gespeelde partijen nog steeds zonder puntverlies is. Met de regelmaat van de klok produceerde de captain zijn caramboles, terwijl zijn tegenstander daar weinig tegenover stelde. Na 27 beurten en bij de eindstand van 16-40 konden beide spelers de keu opbergen.

Hazewinkel
Op de andere tafel ging de partij tussen Ronny Hazewinkel en Paul Bruijstens tot de 33ste beurt gelijk op, 21-23, en toen leek de captain van de thuisclub door series van vier en drie caramboles de partij naar zich toe te trekken, maar Bruijstens antwoordde in de 38ste beurt met een serie van zeven caramboles en sloot de partij in de 44ste beurt af met een serie van vijf. Hazewinkel bleef op 30 Caramboles steken.

Galla
In het tweede deel van de wedstrijd hielden de spelers op beide tafels elkaar goed in evenwicht. Zo had Stefan Galla tegen Dave Christiani na zeventien beurten een 30-24 voorsprong maar toen hij daarna zes nullen op rij produceerde, profiteerde de Zuid-Limburger hier goed van en won alsnog ruim met 34-40 na 26 beurten.

Klompenhouwer
Ook de partij tussen Therese Klompenhouwer en Raimond Burgman kon halverwege nog alle kanten op, maar ook op deze tafel was het de man die dit jaar al twee Grand Prix op zijn naam wist te schrijven, die uiteindelijk na 30 beurten met 33-40 aan het langste eind trok.

Door de remises van ‘t Hartje van Wanrooy en Burgmans Biljarts staat Bousema/Lochem nu op de voorlaatste plaats twee punten meer dan TOVV 2.