Driebanders Bousema pakken belangrijk punt

0
Markus Galla. (foto: Jaap Gönning)

LOCHEM – De driebandenspelers van Bousema hebben zondagmiddag (5/3) een belangrijk punt gepakt tegen Buffalo.nl uit Den Haag. In de strijd tegen degradatie en met nog twee wedstrijden te gaan was dat een opsteker. Buffalo.nl staat in de ranglijst ver boven de Lochemers.

Stefan Galla
Na een 2-2 tussenstand na twee gespeelde partijen werd het een terechte puntendeling van 4-4. Stefan Galla bracht zijn team in een prima gespeelde partij tegen Jean van Erp op voorsprong. Hij had over de 40 caramboles slechts 21 beurten nodig en alleen in het begin kon Van Erp aanhaken. Uiteindelijk kwam de Brabander tot 25 caramboles.

Markus Galla
Op de andere tafel kwam de partij tussen Jeffrey Jorissen en Markus Galla maar moeilijk op gang. Na 14 beurten stond het hier slechts 3 tegen 4. Daarna kwam Jorissen beter in zijn ritme en liep steeds verder van de Duitser weg om na 30 beurten te finishen. Galla kwam niet verder dan 20 caramboles.

Van de Ven
In het tweede deel van de wedstrijd nam Harrie van de Ven, die zijn debuut maakte voor eigen publiek, tegen Herman van Daalen snel op een 10-3 voorsprong na acht beurten en bij de stand van 24-10 leek er geen vuiltje aan de lucht. Van Daalen kwam dankzij vijf nullen op rij van zijn tegenstander na 25 beurten terug tot 24-17, maar Van de Ven herpakte zich op tijd en na 36 beurten bracht hij zijn team het vierde punt. Van Daalen bleef op 24 caramboles steken.

Leppens
De beslissing moest toen komen uit de partij tussen Eddy Leppens en Glenn Hofman. De Belg in Lochemse dienst keek na acht beurten tegen een 2-10 achterstand aan en dat bleef eigenlijk de gehele wedstrijd zo. In de beurten 23 en 24 kwam de spanning weliswaar terug door series van zeven en vijf caramboles van Leppens, maar daarna stokte het weer bij hem. Hofman maakte daar gretig gebruik van produceerde bij de stand 28-30 in de dertigste beurt een serie van negen caramboles en toen zijn tegenstander een beurt later miste had hij geen moeite om het uit te maken.

Terechte uitslag
,,Vooraf zou je tegen zo’n team blij zijn met een punt, maar toen Eddy Leppens er bij de stand 28-29 er weer een wedstrijd van dacht te maken hoop je natuurlijk op meer. Toch denk ik dat dit een terechte uitslag is als je naar de vier partijen kijk”, aldus captain Ronny Hazewinkel.

Laatste wedstrijden
Bousema staat nog steeds 11de en voorlaatste op de ranglijst maar is Burgmans Biljarts tot op 1 puntje genaderd. Er is nog van alles mogelijk in de voorlaatste en laatste speelronde op 18 en 19 maart. Bousema moet de 18de tegen de nummer 9, ‘t Hartje/van Wanrooy uit Oosterhout (uitwedstrijd) en de 19de thuis tegen hekkensluiter TOVV2 uit Vlaardingen.

Kansen
Als het team van Ronny Hazewinkel daar punten haalt kan het allemaal goed afgelopen. Burgmans Biljarts moet dan nog punten morsen om de Lochemers in de eredivisie (Buffalo League) te houden. Die kans is zeker aanwezig want het team uit Bergeijk moet nog loodzware wedstrijden spelen tegen het als 4de geplaatste HCR Prinsen uit Haarlo en tegen de koploper Eureka Biljard uit Maarssen. De laatste kan het kampioenschap haast niet meer ontgaan en moet dus wel de sportieve plicht doen in de laatste wedstrijd van het seizoen.