Driebanders Bousema Lochem winnen Achterhoekse derby

0
Stefan Galla. (foto: Jaap Gönning)

LOCHEM/HAARLO – De driebandenspelers van Bousema uit Lochem hebben zondagmiddag de Achterhoekse derby tegen HCR Prinsen uit Haarlo gewonnen. In een sfeervolle ambiance stond het na twee gespeelde partijen 3-1 voor de ploeg van Ronny Hazewinkel. Uiteindelijk werd het 6-2 voor de thuisclub.

Stefan Galla
Stefan Galla won na een moeilijk begin met 40-21 van zijn voormalig ploeggenoot Anno de Kleine met 40-21 in 23 beurten en op de andere tafel was het tussen Markus Galla en Raymund Swertz constant stuivertje wisselen. In een spannende en meeslepende finale werd uiteindelijk de punten gedeeld na vijftig beurten.

Murat Naci Coklu
De twee volgende partijen moesten toen de beslissing brengen. Met name de partij tussen Murat Naci Coklu en Dick Jaspers was er één van het hoogste niveau. Coklu had tot aan de tiende beurt constant een voorsprong,maar toen begon Jaspers beter te spelen en gezamenlijk trokken ze richting de veertig caramboles met hoogstandjes van beide spelers. Met een slotserie van drie caramboles ging Coklu als eerste uit, maar Jaspers had geen enkele moeite om de laatste carambole in de na beurt te maken.

Eddy Leppens
De uiteindelijke beslissing viel in de laatste partij tussen Eddy Leppens en Jelle Pijl. De Hengeloër kwam veel beter uit de startblokken dan de Belg en stond na dertien beurten op een 13-18 voorsprong. Leppens kwam daarna steeds beter in zijn spel, nam in negentiende beurt een 21-20 voorsprong en bouwde die langzaam uit. Na 34 beurten bereikte hij de 40 caramboles. In de na beurt kwam Pijl tot 33 caramboles.

Belang
,,Deze wedstrijd was niet alleen voor ons van belang maar ook voor de tegenstander en we zijn dan ook ontzettend blij met deze overwinning”, aldus de Lochemse captain Ronny Hazewinkel van het winnende team. Zijn Haarlose collega Dinand Prinsen was lichtelijk teleurgesteld in de uitslag: ,,Gelet op de opstelling van de tegenstander waren we blij geweest meteen punt en dat zat er ook in als je kijkt op welke manier Swertz remise speelt tegen Galla. We moeten nu nog flink aan de bak om de play-off wedstrijden te halen.”