Doneeractie voor aangepaste woning Anouk (39) met MS

0
Voor Anouk is een doneeractie gestart zodat haar woning kan worden aangepast.

LOCHEM – Laat Anouk zich weer thuis voelen in haar eigen huis! Dat is het motto van de doneeractie die de Lochemse Lotte van ‘t Klooster is gestart voor haar 39-jarige vriendin Anouk, die door de ziekte MS een aangepaste woning nodig heeft. Via doneeractie.nl stromen de eerste donaties al binnen, maar het streefbedrag is nog niet in zicht. 

(dit is de nagenoeg letterlijke tekst uit een persbericht)

In 2015 kreeg Anouk de diagnose MS. Vanaf dat moment doet ze er alles aan om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren en zoveel mogelijk in beweging te blijven. Super lastig, wanneer je lichaam je letterlijk tegenwerkt bij elke stap die je zet. Maar Anouk geeft niet op!

Bureaucratie
Toch loopt ze samen met haar man Rinaldo en dochtertje Lonneke (9) tegen de bureaucratische regeltjes van Nederland aan. Zo is het inmiddels zover dat zij ‘s avonds moeilijk de trap op komt. Een traplift is niet mogelijk in het huis, waardoor de enige optie een verbouwing is waarbij er beneden een slaapkamer en badkamer gerealiseerd kan worden. Ook is een aangepaste keuken nodig, zodat 
ze niet afhankelijk hoeft te zijn van anderen. 

Wmo
Na maanden strijden is er eindelijk een akkoord met de gemeente om via de Wmo een lening te verstrekken. De 
verbouwing kan in oktober beginnen. Helaas zijn er een aantal dingen die niet meegefinancierd zijn in het plan. Waaronder de realisatie van een aangepaste keuken en de inrichting van de nieuwe vertrekken, zoals bijvoorbeeld de aanschaf en het laten leggen van een vloer, een nieuwe CV ketel en andere afwerkingskosten. 

Extra kosten
Doordat Anouk is afgekeurd en de medische kosten
 oplopen,zijn de financiële reserves van het gezin op en zitten zij met de handen in het haar. Er is € 30,000 nodig om het huis weer leefbaar te maken voor Anouk. De eerste paar duizend euro is inmiddels ingezameld, maar dat is nog maar een klein gedeelte van het bedrag dat nodig is. 

Doneren kan al vanaf €5,- via doneeractie.nl. Daar vertelt Anouk overigens ook haar eigen verhaal. Op dinsdagmiddag (19/6) was er ruim 3000 euro binnen.