Doelpuntenrijke derby tussen Lochem en Witkampers (2-5)

0
Drukte langs de lijn bij Witkampers tegen Sportclub Lochem (foto: Nelly Harkink)

LAREN/LOCHEM – De eerste derby tussen Witkampers en Sportclub Lochem in deze competitie was om van te smullen, al hangt de nasmaak sterk af van aan welke kant je stond. Lochem won de uitwedstrijd met maar liefst 2-5.  Bij rust was alles nog in balans met een 2-2 stand.

Het weer massaal toegestroomde publiek zag pas in de 37e minuut het eerste doelpunt, maar vanaf dat moment was het dan ook zaak om op te blijven letten. Tijl ter Beek schoot de bezoekende club naar een voorsprong (0-1).

Gelijke ruststand
Lang kon het blauw-gele legioen er niet van genieten, want amper 2 minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Rowan Brummelman maakte de gelijkmaker (1-1). Op slag van rust kwamen de Larenaren zelfs op een 2-1 voorsprong door een door Daan Hento benutte penalty, na een handsbal. Rico Lammerdink zorgde meteen daarna voor de gelijkmaker zodat de zaak qua score nog net voor de thee weer in balans was. (2-2).

Venijn in de staart
Na rust bleven doelpunten opnieuw lang uit. En ook toen zat het venijn in de staart. In de 77e minuut was het opnieuw Rico Lammerdink die het doel vond (2-3). Dezelfde speler mikte in de 90e minuut nogmaals goed en als de rust er niet tussen had gezeten was het dus een loepzuivere hattrick geweest (2-4). Nog voor het allerlaatste fluitsignaal van scheidsrechter Mulder strooide Bas Menop zout in de Larense wonde door de eindstand op 2-5 te bepalen.

Return
De Witkampers zullen de moed erin moeten blijven te houden. Op 17 februari volgt de return. Vorig jaar wisten de Larenaren in de uitwedstrijd tegen Lochem een doelpuntloos gelijkspel uit het vuur te slepen. In dat seizoen werd de wedstijd op eigen veld met 0-5 verloren, dus je zou kunnen zeggen dat er sprake is van progressie.

Stand
Voor wat het waard is na 2 speelronden: Lochem staat in de 3e klasse B nu vierde met 4 punten. Witkampers is nu negende met 3 punten. Volgende week speelt Spc Lochem uit tegen het nog ongeslagen Wijhe ’92 (doelsaldo 9-1!) en Witkampers treft – eveneens uit – KCVO uit Vaassen dat nog geen punten wist te behalen.