Naam Zwijnshoofd leeft voort in grand café, restaurant en catering

0
Het logo van 't Zwijnshoofd

LOCHEM – De voor Lochemers zo vertrouwd klinkende naam Zwijnshoofd blijft behouden. Eind dit jaar sluit de huidige wijnhandel/slijterij aan de Bierstraat. Na een verbouwing opent volgend voorjaar Grand Café/Restaurant Zwijnshoofd in hetzelfde pand. Per direct draagt ook het cateringbedrijf Burger-meesters die naam.

Dit heeft ‘Burger-meester’ Rop Marks maandag bekend gemaakt. Ook het logo van het nieuwe horecabedrijf is daarbij onthuld (zie de foto bij dit artikel). Marks gaat het nieuwe bedrijf runnen. Bij de cateringactiviteiten werkt hij samen met Jan de Graaff.

Naam
Hoewel de naam voor de hand lijkt te liggen en ondanks dat veel Lochemers zich al uitspreken voor behoud ervan, is er toch nog redelijk lang over nagedacht. Rop Marks op Facebook: ‘Tientallen namen zijn besproken, maar daartussen was er slechts één een Lochems instituut dat niet verloren mag gaan; Zwijnshoofd.’

Ambiance
In het nieuwe café-restaurant wordt getracht ook de sfeer van het Zwijnshoofd van weleer te laten herleven. De oorspronkelijke stadsherberg stamt uit 1894. ‘Wij nemen je terug naar een tijd waarin het leven nog niet zo hectisch was als tegenwoordig en je alle tijd voor elkaar mag nemen. Vertoeven in een ambiance die alle vervlogen tijden in een 2019-jasje heeft gegoten’, aldus de nieuwe uitbaters.

Eigenaar Adrie Stam van de huidige wijnhandel maakte eind juli bekend dat hij het om gezondheidsredenen kalmer aan wil gaan doen. Op dat moment werd ook bekend dat het pand opnieuw een horecabestemming zou krijgen.

‘t Zwijnshoofd in 1963 (bron: Rijksdienst Cultureel Erfgoed)