Doek lijkt gevallen voor restaurant ‘t Runderke

0
Restaurant 't Runderke aan de Noorderwal (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Restaurant ‘t Runderke aan de Noorderwal is al sinds eind vorige week gesloten. In Lochem gaat het gerucht dat de zaak failliet zou zijn, maar dit wordt (nog) niet bevestigd door het insolventieregister van de rechtbank Gelderland. De betrokkenen waren nog niet bereikbaar voor commentaar.

Personeel van het restaurant heeft van de leiding te horen gekregen dat de hoge temperaturen van de afgelopen zomer mede de oorzaak zouden zijn van de sluiting. Eigenaar is Bertus Bröcker, die meerdere horecazaken bezit, meest op de Veluwe.

Leveranciers

De website van ‘t Runderke is nog niet geheel verwijderd, maar de meeste inhoud is gewist. Ook de mogelijkheid om te reserveren is verdwenen. In Lochemse horecakringen gaat het verhaal dat de eigenaar zelf het faillissement heeft aangevraagd en dat verschillende lokale leveranciers met oninbare bedragen worden geconfronteerd.

Lees verder onder de foto…

Deze boodschap bleef ondanks de sluiting gewoon hangen (foto: LochemsNieuws)

Beoordelingen

Het restaurant kende tot dit jaar een grote toeloop en kreeg hoge waarderingscijfers van klanten. De laatste tijd waren de recensies op de restaurantsite The Fork (voorheen Iens) zeer wisselend. Iemand schrijft daar dat het eerder door hem/haar met een 9,5 beoordeelde restaurant in een half jaar tijd is afgegleden tot ‘een veredelde snackbar’. Overigens blijven andere bezoekers wél positief.

Opmerking en/of aanvullingen? Mail: info@lochemsnieuws.nl

Restaurant ‘t Runderke aan de Noorderwal (foto: LochemsNieuws)