Opfriscursus verkeerskennis en rijvaardigheid

0
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay)

LOCHEM/LAREN  – Veilig Verkeer Nederland (VVN) biedt, in samenwerking met de gemeente Lochem en Stichting Welzijn Lochem, een opfriscursus verkeerskennis en rijvaardigheid. Inwoners van de gemeente kunnen hieraan deelnemen op woensdag 30 en donderdag 31 oktober.

Op woensdagavond vertelt een verkeersvoorleiding van VVN over nieuwe verkeersregels en -borden. Ook relatief nieuwe fenomenen als turborotondes, spitsstroken en alternatieve belijning komen aan bod. Plaats van handeling is zalencentrum Stegeman in Laren, aanvang 19.30 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur. Dit deel van de cursus is gratis.

Rijtest

Op donderdag 31 oktober volgt het tweede deel van de cursus. Deelnemers maken met hun eigen auto een rit met een erkend rijinstructeur. Aansluitend krijgt de bestuurder tips met betrekking tot de rijvaardigheid.

Oog en oor

Die dag is het verder mogelijk om oren en ogen te laten testen. De tests worden afgenomen door Beter Horen en Bril-In Mode. Het duurt al-met-al een uur. De deelnemer krijgt na afloop een naslagwerk, een bewijs van deelname en een ritverslag van de rijinstructeur.

Ook dit deel van de opfriscursus vindt plaats bij zalencentrum Stegeman in Laren. De kosten bedragen 15 euro.

Opgave

Opgave is mogelijk tot 23 oktober via Stichting Welzijn Lochem. Dit kan iedere werkdag van 8.30 – 17.00 uur. tel. 0573 – 29 70 00, of per e-mail bij: info@welzijnlochem.nl of vvn.lochem@lijbrandt.nl