Doek gevallen voor Rob’s Gastrobar

0
Robs Gastrobar aan de Nieuwstad

LOCHEM – Rob’s Gastrobar aan de Nieuwstad in Lochem is met onmiddellijke ingang gesloten. Eigenaar Rob Wendersteyt is na 2 jaar en 9 maanden tot de conclusie gekomen dat het runnen van 2 horecazaken dodelijk is voor je gezinsleven. Hij gaat zich nu weer focussen op Indonesisch restaurant Wayang en op catering. Maar speelt wel met gedachte om daar op termijn toch weer een bistro van te maken.

Verrassing
Rob Wendersteyt kondigde het dinsdagavond zelf aan op Facebook. Dat kwam voor velen als een absolute verrassing en de teleurgestelde reacties stroomden binnen. ,,Ik had ontzettend goede medewerkers maar uiteindelijk ben je toch zelf verantwoordelijk. Ik was 7 dagen per week actief en dat vreet tijd en energie”, aldus Wendersteyt. 

Rob Wendersteyt is vanaf nu weer vaak te vinden in de keuken van Wayang

Wayang
Rob staat sinds heel kort weer zelf achter het fornuis bij Wayang en krijgt daar meteen goede reacties op. ,,Met mijn vakmanschap en kennis kan ik mensen echt verrassen en verwennen. Dat wordt op prijs gesteld. Vaste klanten vinden het leuk mij hier weer terug te zien”, zo zegt hij. ,,Ik heb Wayang een beetje in de steek gelaten maar dat wordt nu anders. Ik ga er mijn eigen draai weer aan geven.”

Gezinnen
Als voorbeeld geeft hij subtiele en soms spontane veranderingen aan de rijsttafel. ,,Mensen die vaker komen vinden dat fijn. Ze laten zich graag verrassen. Zo ben ik ook altijd alert op gezinnen. Kinderen moet je het naar de zin maken want dat zijn de klanten van de toekomst”, aldus Rob.

Bistro
Toch speelt hij ook met de gedachte om toch weer een bistro te beginnen in het pand van Wayang aan Walderstraat. ,,Daar ligt toch wel mijn passie maar het idee moet nog rijpen. Je moet zo’n verandering wel in een keer goed doen”, zo klinkt het. In het geval van zo’n verandering wordt Wayang een catering-concept. De keuken is groot genoeg om buffetten tot wel 100 personen te bereiden.