Marja Eggink opnieuw lijsttrekker GB Lochem

0
Marja Eggink (r) wordt in de bloemetjes gezet door interim-voorzitter Jan Oudenampsen (bron: gblochem.nl)

LOCHEM – Marja Eggink-Meuleman trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar opnieuw de kar bij Gemeentebelangen (GB). Dat heeft de algemene ledenvergadering afgelopen dinsdag met algemene stemmen besloten. 

Carrière
Marja Eggink zit al sinds 1997 in de Lochemse gemeenteraad. Ze was twee jaar wethouder (2005-2006) en is sinds 2010 fractievoorzitter van GB. Daarnaast is de Larense al ruim 26 jaar buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand voor de gemeente Lochem. In het dagelijks leven is ze mede-eigenaar van het melkveebedrijf Eggink in Laren

Motivatie
Op de website van haar partij verklaart ze de motivatie voor een nieuwe termijn als fractievoorzitter en het lijsttrekkerschap als volgt: ,,Ik vind het prachtig om voor de gemeenschap van betekenis te kunnen zijn. Ik wil mij de komende jaren graag inzetten om het al prachtige Lochem nog iets mooier te maken. Het vertrouwen dat ik heb gekregen van de leden is een stimulans om daar hard aan te werken.”

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 21 maart 2018. GB is momenteel de grootste partij met vijf zetels en levert in de persoon van Bert Groot Wesseldijk een wethouder.