Die Computer Laren overgenomen door Expro-IT

0
Jeroen Busschers (links) neemt de leiding bij Die Computer over van Gert-Jan Aaltink (eigen foto)

LAREN/LOCHEM – Het Larense ICT-bedrijf Die Computer is overgenomen door Expro-IT BV uit Hengelo (O). Oprichter Gert-Jan Aaltink, die het bedrijf in 2008 startte vanuit de ouderlijke woning, gaat zich focussen op het in Lochem gevestigde De Meesters in Techniek. Dat is het bedrijf dat hij in 2018 begon met compagnon Mark Biesterbosch en dat actief is op het gebied van beveiligingstechniek.

In Laren neemt operationeel manager Jeroen Busschers de taken van Aaltink over. Voor de klanten verandert er in principe niets. De vestiging aan de Huenderstraat blijft, net als de medewerkers en de service. Wel komen er enkele medewerkers bij vanuit Expro.

Doel bereikt

Gert-Jan Aaltink zegt Die Computer met een gerust hart over te dragen aan de nieuwe eigenaar. Hij zag zijn bedrijf de afgelopen fors groeien. Bedrijven, scholen en particulieren worden bediend met alles wat draait om ICT. “Ik heb na 13 jaar mijn doel behaald met Die Computer. Er staat een mooi bedrijf met medewerkers waar ik trots op ben”, aldus de scheidende eigenaar.

Uitbouwen

Expro-IT wil de bestaande disciplines van Die Computer verder uitbouwen. Het gaat om engineering, Telecom en IT. Dienstverlening en continuïteit moeten naar een hoger niveau, zo is de ambitie. De overname past in de groeiambities van Expro. Jeroen Busschers, een van vier eigenaren van het Hengelose bedrijf, zegt: “Het voelde al goed na het eerste gesprek. Ik zie diverse kansen ontstaan: wij hebben services in ons portfolio welke Die Computer op dit moment nog niet aanbiedt, waaronder VDI, VOIP, mobiele telefonie en data/internet verbindingen. Hier zie ik mooie groeimogelijkheden.”