Degradatiezorgen driebanders Bousema nemen toe

0

LOCHEM/APELDOORN – Het is de driebandenspelers van Bousema zaterdagavond in Apeldoorn niet gelukt om de negatieve spiraal te doorbreken. Bij provinciegenoot A1 Biljarts werd er na een 2-2 tussenstand met 6-2 verloren.

John Schollink
De eer op deze zaterdagavond werd gered door de Almeloër John Schollink die met 35-40 in 36 beurten de captain van de thuisclub, Addy Wienk, de baas was en als enige een ruime voldoende haalde. Op de andere tafel moest echter Stefan Galla zijn meerdere moest erkennen in Gerwin Valentijn die na 29 beurten met 40-33 aan het langste eind trok.

Niet aan te pas
In het tweede deel van de wedstrijd kwamen de spelers van captain Ronny Hazewinkel er helemaal niet aan te pas. Markus Galla leed een pijnlijke 40-16 nederlaag in 23 beurten tegen Martien van der Spoel en ook Murat Naci Coklu moest erkennen dat zijn tegenstander Eddy Merckx in een uitstekende vorm verkeert. Met 40-25 in slechts 21 beurten ging de winst naar de Belg.

Moeilijk
,,Na de probleemloze 0-8 winst in de beker vrijdagavond in Mariënberg, tegen Jan Hertog van Mans, hadden we goede hoop dat we deze lijn zouden kunnen doortrekken naar de wedstrijd in Apeldoorn. Met name in het tweede deel kwamen wij er niet aan te pas, waardoor wij de achterstand op onze naaste concurrenten niet konden verkleinen en zelfs groter zagen worden door de remises van ‘t Hartje van Wanrooy en Burgmans Biljarts, waardoor het verschil nu drie punten is. Weliswaar niet onoverbrugbaar maar het zal heel moeilijk worden in de strijd om degradatie te ontlopen”, aldus Hazewinkel.