Coronabesmetting Staring College; contactonderzoek GGD

0
Het Staring College (foto: LokaalGelderland.nl)

LOCHEM – Een leerling van het Staring College in Lochem is positief getest op het coronavirus. De GGD is gestart met een bron- en contactonderzoek. Leerlingen en medewerkers van de school worden dit weekend benaderd. De GGD heeft nog geen plannen om preventief te testen 

Leerlingen en ouders zijn door de schoolleiding geïnformeerd via een brief. Daaruit blijkt dat de besmette VWO-leerling in de afgelopen week alleen op dinsdag op school is geweest. De betrokkene heeft de school geïnformeerd zodra de positieve testuitslag er was. Ook is er een lijst opgesteld met mensen waarmee contact is geweest. De personen op die lijst zijn persoonlijk geïnformeerd.

Geen extra maatregelen

Het is niet duidelijk of het bij de leerling om een jongen of een meisje gaat. De schoolleiding ziet geen aanleiding om verdergaande maatregelen te treffen die de voortgang van het onderwijs belemmeren, zo staat in de brief. Wel wordt gekeken hoe de bestaande coronamaatregelen beter in acht kunnen worden genomen. In de praktijk is het lastig gebleken om voldoende afstand van elkaar te houden. Met name in de pauzes is het erg druk in de centrale ruimten van het gebouw.

De aflopen weken was de gemeente Lochem volgens de cijfers van het RIVM vrij van besmettingen. Dinsdag volgens nieuwe cijfers.

Het Staring College telt zo’n 1500 leerlingen. In Borculo zitten nog eens ongeveer 500 leerlingen op twee locaties.