Opnieuw vallen artiesten voor charme openluchttheater Lochem

0
Dri3man met Berget Lewis in het openluchttheater op 29 augustus 2020 (foto: Carla Gorter Fotografie)

LOCHEM – Het is eigenlijk niets nieuws: artiesten die als een blok vallen voor de charmes van het Lochemse openluchttheater. Bennie Jolink is de grootste fan, maar ook de meeste andere muzikanten laten bij binnenkomst al een welgemeend ‘wow’ horen. En na afloop zijn ze meestal nog altijd lyrisch. De sfeer, de akoestiek en de toegewijde vrijwilligers maken de liefde compleet.

De foto’s bij dit artikel zijn van Carla Gorter Fotografie en met vriendelijke toestemming geplaatst.

Dit keer zijn het de heren van de band Dri3man die de loftrompet steken over het theater. Dat zijn Ferry van Leeuwen, Lodewijk van Gorp en Nick Bult. Afgelopen zaterdag begeleidden ze Berget Lewis en Shirma Rouse tijdens twee concerten. In een interview met het AD van vrijdag (4/9) vertellen ze dat het op zichzelf al een opluchting is dat ze eindelijk weer een beetje aan optreden toekomen.

lees verder onder de foto…

Dri3man in het openluchttheater op 29 augustus 2020 (foto: Carla Gorter Fotografie)

Die plek!

Ze zeggen verder in de krant: “Die plek, die setting met een ondergaande zon en eindelijk weer publiek, de vocalen van Berget; het was echt magnifiek. Op een gegeven moment hoorden we ook een bosgeest schreeuwen, net na een nummer.’’ De bosgeest is een verwijzing naar iemand die het nodig vond om tijdens het concert, buiten het hek van het theater, een soort oerkreten ten gehore te brengen. Minpuntjes hou je altijd, zelfs in Lochem.

Fenomenaal

Namens het theater vertelt Mo Middag over het afgelopen weekend: “Ze waren allemaal onder de indruk van ‘het sprookjesbos’, de akoestiek – fenomenaal zei Berget – en van het ‘Hans en Grietje Huisje’.” Dat laatste is een verwijzing naar de blokhut in het theater die tijdens concerten dienst doet als kleedkamer en artiestenfoyer. “Ze hebben genoten van het prachtig verlichte theater en van de fijne sfeer.”

Het is van alle tijden dat artiesten vallen voor het theater. Zo zei zanger Pascal Jakobsen van BLØF in 2017: ,,BLØF bestaat 25 jaar. Hoe kan het dat we hier nog nooit eerder hebben gespeeld? Kennelijk zijn er nog pareltjes als deze die we nog niet kennen.”

Lees HIER het verslag (met fotogalerij) van het concert van 29 augustus.

einde tekst…

Dri3man in het openluchttheater op 29 augustus 2020 (foto: Carla Gorter Fotografie)

 

 

 

 

 

 

HIER