Corona is terug in Lochem en de regio

0
Afbeelding ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/REGIO – Het coronavirus is na een aantal weken van betrekkelijke afwezigheid weer terug in de gemeente en zeker ook in de regio. Het RVIM meldde dinsdag (15/9) vijf nieuwe meldingen uit de gemeente. Dat zijn de cijfers van de afgelopen week. Ziekenhuisopnamen of sterfgevallen van positief geteste personen zijn niet gemeld.

In de buurgemeenten zijn, behalve in Hof van Twente (3 meldingen), meer meldingen van positief geteste personen geregistreerd. In Bronckhorst gaat het om 13 personen en in Berkelland om 12. Rijssen-Holten telt 10 nieuwe besmettingen en Deventer 24. In Zutphen zijn het er zes.

Geen sterfgevallen

Met uitzondering van een geval in de gemeente Berkelland is in de genoemde gemeenten niemand in het ziekenhuis opgenomen. Ook is in de regio niemand overleden. Het RIVM stelt overigens dat aangenomen moet worden dat niet iedereen zich laat testen en dat de kans dus aanwezig is dat er meer besmette personen rondlopen.

Vooral thuis besmet

De afgelopen week was overigens ook de week met de meeste afgenomen testen tot nu toe. Het percentage positieve tests bedroeg van 9 tot en met 15 september (landelijk) 3,9%. Van een kwart van deze positieve tests is bekend waar men de besmetting heeft opgelopen. In ruim 55% van de gevallen is dit in de thuissituatie, dus van huisgenoten. Overige familie, de werkvloer en het verpleeghuis zijn met elk rond de 10 procent al minder vertegenwoordigd.

Scholen geen besmettingshaard

Vrienden en kennissen, de horeca en vrije tijd en sport zorgen voor net boven de 5% van de opgelopen besmettingen. Scholen en kinderdagverblijven zitten daar al onder. Opvallend is dat mensen die in een koor zingen of niet samenwonende partners elkaar nauwelijks lijken te besmetten.

De actuele cijfers van het RIVM zijn HIER te vinden.