Chicanes Vordenseweg bijna klaar

1
Een van de twee chicanes die momenteel worden aangelegd in de Vordenseweg (foto: Niek Hidding)

LOCHEM – De twee chicanes die momenteel worden aangelegd in de Vordenseweg voltooien de afronding. Als het klaar is moeten de obstakels de snelheid uit het verkeer halen en liefst ook een ontmoedigende werking hebben, zodat er minder verkeer over de relatief smalle weg gaat rijden.

De Lochemse chicanes bevinden zich in de hoofdrijbaan. Fietsers worden er via speciale stroken langsheen geleid. De proefopstelling, waarmee de gemeente Bronckhorst Lochem inspireerde, heeft als voornaam minpunt dat fietsers en automobilisten in elkaars vaarwater (dreigen te) komen.

Bronckhorst
Overigens gaat ook Bronckhorst de tijdelijke chicanes vervangen door permanente, waarbij ook meer oog is voor fietsers.

Het werk op het Lochemse gedeelte van de weg wordt uitgevoerd door aannemer Dostal onder regie van Circulus-Berkel Buitenruimte. Naast de aanleg van de obstakels wordt de weg ook voorzien van een nieuwe deklaag. De werkzaamheden zijn uiterlijk 15 december afgerond.

Een tekening met bovenaanzicht van chicanes in de Vordenseweg (bron: gemeente Lochem)

1 REACTIE

  1. Helaas kan er op de sluiproute (dwars door een recreatiepark) Ploegdijk en Dwarsweg nog flink worden doorgescheurd. Hoog tijd om daar eenrichtingsverkeer en max 30km in te stellen.

Comments are closed.