Deel chicanes Lochem-Oost alweer weg

0
De situatie in de Hugo de Grootlaan voor de (eerste) verplaatsing van het obstakel dat nu dus geheel verdwijnt.

LOCHEM – Een deel van de maatregelen om 30-kilometer per uur af te dwingen in Lochem-Oost wordt teruggedraaid. De chicanes in de Van Hogendorplaan worden verwijderd. Dat geldt ook voor een van de twee chicanes in de Hugo de Grootlaan. 

Dit blijkt uit een e-mail die de gemeente naar omwonenden stuurde. Ondanks het feit dat de maatregelen werden getroffen in overleg met een initiatiefgroep uit de buurt zelf, werd er veel gemopperd op de uitvoering. Zo werd de chicane in de Hugo de Grootlaan die nu verdwijnt al twee keer verplaatst. Eerst stond deze voor inritten van woningen en daarna konden auto’s er niet of nauwelijks langs door geparkeerde voertuigen.

Brief

Het snelheidsremmende effect van chicane in de Hugo de Grootlaan, die dichtbij de Zwiepseweg ligt, wordt betwijfeld. Daar spelen bovendien parkeerproblemen doordat bezoekers van de Hoge Weide en de polikliniek hun auto in de woonstraat parkeren. De Hoge Weide ontvangt een brief van de gemeente met het verzoek om aandacht te besteden aan het probleem en om rekening te houden met de buurt.