Sportclub Lochem en Witkampers winnen

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem en Witkampers Laren beleefden een prima zondag. Beide clubs wonnen hun thuiswedstrijd tegen respectievelijk SV Zwolle en Wijhe ’92. Vooral de 3-0 overwinning van Witkampers was knap. De Larenaren stootten de koplopers uit Wijhe van de troon.

Lochem 1 versloeg SV Zwolle met 2-1. Op sportpark De Elze trof Ruben Boonk 2 keer doel. De Zwollenaren die niet goed zijn begonnen aan het seizoen konden door een doelpunt van Angelo Kisjes nog op 1-1 komt, maar Boonk tekende 20 minuten voor tijd voor de winnende treffer. Zijn eerste had halverwege de eerste helft al gemaakt.

Witkampers
Witkampers maakte vorige week en deze zondag ongetwijfeld vrienden bij Turkse Kracht. De club uit Deventer pakte vorige week nipt 3 punten in een rechtstreeks duel tegen de Larenaren. En nu hielp Witkampers de Deventenaren ook nog eens aan de koppositie in de derde klasse B door rivaal Wijhe te verslaan.

Witkampers scoorde 3 keer in een wedstrijd die in de eerste helft doelpuntloos bleef. De eerste treffer viel in de 49e minuut en kwam op het conto van Roald Straalman. De andere 2 Larense doelpunten kwamen op naam van Daan Hento.

Ranglijst
In 3B leidt Turkse Kracht nu met 20 punten uit 9 wedstrijden. Wijhe ’92 – dat de eerste periodetitel op haar naam schreef – staat nu 1 punt achter. Lochem staat 8e met 15 punten en Witkampers 9e met 14 punten. Tussen de top en de beide clubs uit de gemeente zit niet veel puntenverschil. Door zelf punten te pakken en bij uitglijders van de concurrenten kun je zomaar in de bovenste regionen terecht komen.

Prettige bijkomstigheid: onder Lochem en Witkampers zit een flink gat naar de rest van de ranglijst.