Chicanes en inhaalverbod Vordenseweg bijna een feit

2
Een voorbeeld van een ('tijdelijke') chicane in de Wildenborchseweg/Vordenseweg. Deze foto is van net na de aanleg. (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – De termijn waarbinnen bezwaar gemaakt kan worden loopt nog, maar de aanleg van chicanes in de Vordenseweg komt met rasse schreden dichterbij. Naast de wegversmallingen gaat de gemeente Lochem ook een inhaalverbod instellen.

Dat verbod geldt niet voor landbouwvoertuigen en brommobielen. De gelijkwaardige kruisingen van dit moment worden voorrangskruisingen. Fietsers moeten gebruik maken van fietsstroken die langs de chicanes leiden.

Protest
De komst van de chicanes werd eerder al aangekondigd. Dat was verrassend, want toen de gemeente Bronckhorst op het eigen gedeelte van de weg een proef startte met de wegversmallingen klonk er protest vanuit Lochem. Inmiddels is het concept omarmt en moet ook het Lochemse deel van de weg eraan geloven. Doel is het doorgaande verkeer te ontmoedigen.

Vorden
De Vordense chicanes kregen vooral kritiek omdat deze ook fietsers dwingen om om de obstakels heen te rijden. De gemeente Bronckhorst gaat overigens de provisorische chicanes vervangen door permanente exemplaren. Net als op het Lochemse deel van de weg krijgen fietsers ook daar meer ruimte.

Lochem gaat de Vordenseweg tijdens de ingreep ook voorzien van een nieuwe slijtlaag.

2 REACTIES

  1. En wat gaan we doen aan de sluiproute Ploegdijk/Dwarsweg de enige racebaan in Nederland die over een officiele fietsroute loopt? Wachten op een ongeluk neem ik aan.

  2. Het is opmerkelijk dat de Gemeente Lochem besluit ook roadblocks de gaan plaatsen op de Vordenseweg, juist omdat er in Zwiep bij het ingaan van een 30KM zone twee zijn weggehaald omdat het tot gevaarlijke situaties lijde.
    Er zijn al drempels geplaatst maar omdat dat ze niet het beoogde resultaat hebben gaat men nu ook nog maar ééns roadblocks plaatsen.
    Dit soort obstakels lijd alleen maar tot frustratie en agressie zoals al is gebleken door de frontale aanrijding op 13-8 jongstleden.
    Als de weggebruiker zich nu ééns beter aan de wet zou houden, want iedereen heeft haast tegenwoordig en er een beter handhavingsbeleid met onderranden snelheids-controles zou zijn waren deze maatregel niet nodig.
    Ook druist het nog ééns in tegen het eigen APV van de gemeente Lochem waarin staat dat het is verboden obstakels op de weg te plaatsen.

Comments are closed.