Provincie vindt kruising N346 ‘verkeerskundig veilig’

0
Op de kruising van N346 en Almenseweg gaat het regelmatig mis (archieffoto: LokaalGelderland.nl)

(dit bericht is afkomstig van onze mediapartner LokaalGelderland.nl)
LOCHEM – Er komen vooralsnog geen maatregelen om het kruispunt tussen de Zutphenseweg (N346) en Almenseweg veiliger te maken. Dat laat de wegbeheerder, de Provincie Gelderland, weten. Op de kruising komt het regelmatig tot botsingen met veel blikschade en een aantal (licht)gewonden.

Volgens woordvoerder Petra Borsboom is het kruispunt verkeerskundig veilig. ,,We zijn ons bewust van het aantal ongelukken dat er plaatsvindt. Daarom zijn onze verkeersdeskundigen, na de oproep van omwonenden en de gemeenten, nog eens gaan kijken.” Dit leidt niet tot het inzicht dat er met de kruising iets mis is. ,,Enkele jaren geleden is het kruispunt al aangepast. Sindsdien is het verkeerskundig veilig en kunnen we weinig andere maatregelen nemen.”

Oorzaak onbekend

De provincie kan alleen observeren bij het kruispunt. ,,We weten vrijwel niets over de oorzaken van de ongevallen. Dat is iets dat de verzekering of politie afhandelen”, aldus Borsboom. ,,Wij kunnen niet in die systemen.”

Borsboom wijst op een mogelijke oorzaak: ‘niet opletten of appen achter het stuur’. ,,Het zou kunnen dat de automobilisten afgeleid waren door een appje of dat ze verblind werden door de zon. Wij weten het echter nooit zeker.”