CEO Chris Deen van ForFarmers definitief weg

0
De silo's van Reudink en ForFarmers in Lochem (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Chris Deen (55), die nog maar kort CEO van ForFarmers is, vertrekt definitief bij het Lochemse bedrijf. Kort geleden werd al bekend dat hij als gevolg van gezondheidsproblemen langere tijd afwezig zou zijn. Deen heeft nu besloten zijn functie neer te leggen zodat hij zich volledig op zijn herstel kan richten.

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Wij danken Chris voor zijn inzet. We betreuren maar respecteren zijn besluit en wensen hem een voorspoedig herstel.”

Opvolger

De Raad van Commissarissen start nu het proces dat moet leiden tot een opvolger van Chris Deen. Tot aan de benoeming van een nieuwe CEO blijven Roeland Tjebbes (CFO) en Pieter Wolleswinkel (COO) de taken en verantwoordelijkheden van de CEO waarnemen. Dat doen ze al sinds Deen zich ziekmeldde.

De CEO nam officieel pas op 1 juli van dit jaar het roer over van Yoram Knoop. Hij leidde daarvoor de bekende aardappelverwerker Aviko in Steenderen. Deen zou een al in ontwikkeling zijnde nieuwe strategie moeten afronden en uitvoeren. Al bij zijn ziekmelding werd duidelijk werd aangekondigd dat op 17 november ook zonder CEO een herziene strategie wordt gepresenteerd.

Krimp

Volgens insiders moet er snel iets gebeuren vanwege de sterkt dalende winst, mede door hoge energie- en grondstofprijzen en krimp in de agrarische sector. Yoram Knoop liet eerder weten binnen 5 jaar te willen uitbreiden buiten de bestaande thuismarkten Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal gaat dat de focus nu toch in versterkte mate wordt gericht op de bestaande thuismarkten.

Als de nieuwe strategie volgende maand bekend wordt gemaakt en goedgekeurd door de diverse gremia binnen het bedrijf, betekent dit dat een nieuwe CEO vooral een ‘uitvoerder’ wordt.