Centrum voor jong ondernemerschap naar Ampsenseweg

0
Het voormalige gemeentehuis van Laren aan de Ampsenseweg

LOCHEM – De kans is groot dat het centrum voor jong ondernemerschap (CVJO) komend voorjaar een plek krijgt in het voormalige gemeentehuis van Laren aan de Ampsenseweg. De gemeente is in gesprek met de nieuwe eigenaar. Hij vestigt hier zijn bedrijf en wil onderdak bieden aan het centrum.

Ontmoeten en samenwerken
Een Sterke Economie is een van de vier pijlers van het nieuwe Lochemse college. Het ondersteunen van startende ondernemers vanuit een centrum waar zij elkaar ontmoeten, vergroot hun kans op succes. Wethouder Economie Eric-Jan de Haan: ,,Ik ben blij met de keuze van ondernemer Rolf Winter voor vestiging in Lochem én met de ruimte die hij wil bieden aan het centrum startende ondernemers. Samen onder 1 dak bevordert samenwerken en vergroot de kans op groei.”

Partners
Verschillende partners zijn bereid te investeren: provincie Gelderland, Rabobank Noord- en
Oost-Achterhoek en de gemeente. Gesprekken over het oprichten van een stichting zijn
gaande. Deze stichting start samen met de gemeentelijke mkb-manager Hans Wennekes het centrum op. Op termijn zal de stichting het centrum voor jong ondernemerschap zelfstandig exploiteren.

Investering
De gemeente en de Rabobank leggen samen 150.000 euro in, waardoor het centrum de eerste 1,5 jaar kan overleven. De bijdrage van de provincie is nog niet duidelijk omdat de subsidiemogelijkheden worden herijkt. De basis van de inkomsten voor het centrum wordt gevormd door enkele tientallen ondernemers die maandelijks 185 euro bijdragen, als lid van de zogeheten CVJO-community. Eind dit jaar krijgt de gemeenteraad een voorstel dat is voorzien van een begroting, explotatie-opzet en de afspraken met de verhuurder.

Informatie
Wie vragen heeft over de ontwikkeling of meer wil weten over kansen voor startende
ondernemers in de gemeente Lochem, kan contact opnemen met mkbmanagers@lochem.nl