Burgemeester leest voor op Nationale Ouderendag

0
Burgemeester Sebastiaan van 't Erve van Lochem.

LOCHEM – Ter gelegenheid van Natioane Ouderendag, aanstaande vrijdag (7/10) leest burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve voor op bij Gudula. Ook bij andere zorginstellingen in de gemeente kunnen ouderen luisteren naar mooie verhalen.

Verhaal
Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Gudula
In Gudula, Oosterwal 18, lezen de burgemeester en vrijwilligers voor vanaf 11.30 uur. Aansluitend is er een lunch. Deelname kost € 5,00. Wie mee wil eten en wil luisteren naar een mooi verhaal kan zich aanmelden via e-mail: receptie.gudula@zorggroepsintmaarten.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen voor bezoekers.

Besloten
Bij Het Spijk in Eefde, Het Wansinkhof in Epse, en De Borkel in Gorssel wordt ook voorgelezen; dit zijn besloten bijeenkomsten.

Leescoalitie
De voorleessessies vinden plaats in het kader van de Nationale Voorleeslunch, een initiatief van de Leescoalitie. Dit is een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, de Koninklijke Bibliotheek en de Vereniging Openbare Bibliotheken.