Burgemeester: ‘debat over de toon van ‘t debat op z’n Lochems’

1
Burgemeester Sebastiaan van 't Erve tijdens de nieuwjaarsreceptie (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lochem stond burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve onder meer stil bij de ‘staat van de democratie’. Volgens hem zal het daar in 2017 een aantal keer over gaan. Wat hem betreft ligt het accent op ‘verbinden’. En hij stelt voor om ,,het debat dat steeds vaker over de toon van het debat gaat op z’n Lochems aan te pakken. Met respect voor elkaar.”

Gemeenteschrijver A.L. Snijders (foto: LochemsNieuws)

Burgerpanel
In januari neemt de raad een besluit over het instellen van een burgerpanel. Onder de titel ‘Lochem Spreekt’ wil de gemeente een digitaal panel vormen om zo vaker de meningen en zorgen van inwoners te horen. ,,Maar dat is geen referendum”, aldus Van ‘t Erve. In maart volgen de Tweede Kamersverkiezingen. ,,Die organiseren we zoals altijd graag voor de rijksoverheid.”

Kunstenaars
Kunstenaars uit de gemeente presenteerden zich tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente (foto: LochemsNieuws)

Het formele gedeelte van de nieuwjaarsreceptie kende verder een optreden van gemeenteschrijver A.L. Snijders die zich had laten inspireren door de nieuwe middengeleiders in de Zutphenseweg. En tussen twee prachtige aria’s van Sandra Fluttert van trattoria/restaurant Aimo uit Lochem presenteerden zich een hele rij kunstenaars uit de gemeente vanuit een gouden ‘lijst’ op de trap van het gemeentehuis. Dat onderdeel was net iets langer dan de gemiddelde spanningsboog der aanwezigen, wat tot het nodige geroezemoes leidde.

In het informele gedeelte van de avond werd de muziek verzorgd door Trio Pluzz.

De hal van het gemeentehuis was goed gevuld tijdens de nieuwjaarsreceptie (foto: LochemsNieuws)

 

1 REACTIE

  1. “Dat onderdeel was net iets langer dan de gemiddelde spanningsboog der aanwezigen, wat tot het nodige geroezemoes leidde.”

    Wat een milde manier om te zeggen dat er geen zak aan was.

Comments are closed.