Drie regio-afdelingen Alzheimer Nederland samen verder

0
Foto ter illustratie (foto: pixabay.com)

LOCHEM – Per 1 januari zijn drie afdelingen van Alzheimer Nederland in de regio gefuseerd. Het gaat om de afdelingen Doetinchem en Omstreken, Achterhoek en Zutphen, Vorden, Lochem e.o. De afdeling heet nu Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland.

Krachtiger
Voor deze fusie is gekozen om gezamenlijk krachtiger en efficiënter een regionaal activiteitenplan te ontwikkelen en een betere lokale uitvoering. Ook het efficiënter omgaan met mensen en middelen speelde een rol. Het nieuwe bestuur is samengesteld uit de drie huidige besturen en een nieuwe voorzitter.

Cafés
De zes Alzheimer Cafés in Doetinchem, Doesburg/Dieren, Berkelland, Lichtenvoorde, Zutphen en Lochem blijven bestaan. Ook de vrijwilligers in de drie werkgebieden blijven betrokken.

Activiteiten
De afdeling Oost-Gelderland organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in de omgeving. Verder zijn er onder meer voorlichtingsbijeenkomsten over dementie en schoolprojecten. Ook zet de afdeling zich in voor een dementievriendelijke gemeenschap.

Het nieuwe mailadres van de afdeling Oost-Gelderland is: oostgelderland@alzheimer-nederland.nl