Boer meets burger tijdens ‘Lekker, Leuk, Landbouw’ in Schouwburg

0
Geblurd deel in verband met omstreden beeldrecht

LOCHEM – Het heet ‘Lekker, Leuk, Landbouw’ en is bedoeld om burgers meer te vertellen over het belang en het werk van onze boeren. LTO organiseert het, ForFarmers draagt de kosten. De belofte: het is informeel en vermakelijk. Wie dit aanspreekt is op woensdag 22 januari welkom in de Schouwburg Lochem.

Boeren zijn de laatste tijd bijna voortdurend in het nieuws en niet altijd in positieve zin. Maar landbouw is naast recreatie en toerisme en industrie wel een belangrijke economische factor in de gemeente Lochem. Tijd voor een positieve insteek, zo dachten de initiatiefnemers.

Weetjes

Tijdens de happening in de schouwburg worden de bezoekers op de eerste plaats getrakteerd op allerlei weetjes en feitjes. Hoeveel ontvangt de boer van de prijs van een liter melk die in de winkel wordt verkocht? Of van de aardappel waarvan ons frietje wordt gemaakt? En: waar komt de inhoud van je koelkast nu eigenlijk vandaan? Hoeveel mensen en bedrijven zijn daarbij betrokken?

Sprekers

Drie sprekers vertellen met passie over hun boerenbestaan en beantwoorden er desgewenst vragen over. Dit zijn voorzitter Caroline van der Plas van (BoerBurgerBeweging), oud-Kamerlid en boer Gert-Jan Oplaat en Marijke Evers van de VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees.

Na afloop is er (lokale) muziek van Dr. Booze, die vergezeld gaat van hapjes van eigen grond.

Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur. Het programma start om 20.00 uur. Aanmelden kan via www.schouwburglochem.nl. De toegang is gratis maar: vol is vol.

Geblurd deel in verband met omstreden beeldrecht