Bizarre diefstal bij Almat Laren: drie verreikers weg

0
Deze oproep plaatste Almat op Facebook (bron: facebook.com/almatlaren)

LAREN – Bij Almat aan de Stoomdijk in Laren heeft in de nacht van zondag op maandag een wel heel bizarre diefstal plaatsgevonden. Er werden drie verreikers van het merk Manitou meegenomen door onbekenden. Dat moeten mensen met kennis van zaken zijn geweest. Het bedrijf heeft via sociale media oproepen gedaan voor meer informatie.

Ook wordt gevraagd of mensen in de buurt wellicht camerabeelden hebben. Eigen beelden zijn inmiddels bij de politie ingeleverd, samen met de aangifte. De politie heeft ook een getuigenoproep geplaatst op Facebook. Daaruit valt op te maken dat de zogeheten track & trace apparatuur uit de machines zijn verwijderd, zodat opsporing via die weg onmogelijk is geworden.

Hek geforceerd

De daders hebben een toegangshek geforceerd en hebben toen de drie verreikers laten verdwijnen. Hoe ze dat hebben gedaan is onduidelijk. Een ‘optocht’ van drie van zulke bijzondere voertuigen moet haast iemand zijn opgevallen. Maar het is ook denkbaar dat de voertuigen ergens in de buurt zijn ‘verstopt’ om deze later verder te vervoeren.

Almat is actief op het gebied van machines en voertuigen voor industrie en landbouw, maar ook erg bekend met de evenementenwereld. Met name de heftrucks en verreikers van Manitou zijn te vinden op bijna alle grote festivals in het land. Het spreekt daarom voor zich dat Almat ook veel last heeft van de coronacrisis. Deze kapitale diefstal komt nu dus extra hard aan.

Wie informatie heeft over de diefstal wordt verzocht te bellen met Almat via: 06 53 12 45 06. Of met de politie: 0800 – 8844.