Openluchttheater scoort met twee ‘grootse kleine concerten’ [fotogalerij]

0
Shirma Rouse (l) en Berget Lewis in het Openluchttheater (foto: Niek Hidding)

(door Henri Bruntink)
LOCHEM – Het Openluchttheater scoorde zaterdag met een dubbelconcert met de souldiva’s Berget Lewis en Shirma Rouse. De begeleidingsband Dri3man wist, ook zonder de zangeressen te imponeren met een solide semi-akoestische basis en meerstemmig zang van een niveau dat elders lastig is te vinden.

Lees verder onder de fotoserie (Daglichtfoto’s: Niek Hidding | Avondfoto’s: LochemsNieuws):

Het aanvankelijk geplande weekend werd gecomprimeerd tot twee concerten op de zaterdag met zo’n 250 bezoekers per keer. Het werden concerten waarbij zowel de artiesten als het publiek er duidelijk zin in hadden na de maandenlange culturele dorheid.

Vakmanschap

De anderhalve-meter-cultuur, die prima te handhaven was in het theater, was even wennen maar voor de liefhebber viel er veel te genieten. De muzikaliteit en het vakmanschap van Dri3man, met extra gitarist, maakten dat de aanvankelijk afstand tussen podium en publiek voor het gevoel snel verdween. De band blinkt uit in nummers van artiesten als The Eagles, Simon & Garfunkel en Crosby, Stills, Nash & Young. Niet verwonderlijk want dat is repertoire waarbij het drietal zich kan uitleven in meerstemmige zang.

Zangeressen

Die prachtige stemmen lenen zich ook voor de koortjes bij de hoofdgasten Berget Lewis en Shirma Rouse. Het klinkt wat rauw maar de stemmen van deze nationale souldiva’s laten zich bijna niet anders omschrijven dan met een welgemeend: ‘Wat een strotten! Ze brachten zaterdag afwisselend, en heel even ook samen, veel ballades van onder meer Aretha Franklin, Al Green en Prince. Maar ook uitbundiger werk van bijvoorbeeld Chaka Kahn.

Noemenswaardig is nog de toegift van de band waarin ‘Go Your Own Way’ van Fleetwood Mac bijna ongemerkt ‘verschoof’ naar de gitaarsolo uit ‘Sultans of Swing’ van Dire Straits om daarna weer terug te keren naar ‘Go Your Own Way’.

Klein ook fijn

Het Openluchttheater leent zich ook uitstekend voor dit soort intieme concerten, zeker toen in de avond de verlichting zorgde voor een prachtig decor. De vraag is of het met artiesten van het formaat dat zaterdag optrad financieel lucratief genoeg te maken is. Maar het smaakt hoe dan ook naar meer…