Wijkagenten waarschuwen voor diefstal uit schuren

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/GORSSEL – In de politieregio IJsselstreek zijn in de afgelopen maanden liefst 80 keer diefstallen uit schuren gemeld. Voor de wijkagenten in de gemeente Lochem is dit aanleiding om te waarschuwen voor deze vorm van criminaliteit. Schuur op slot, zo luidt het advies.

De gemelde diefstallen vonden zowel doordeweeks als in het weekeinde plaats en zowel overdag als ‘s avonds. Bijna altijd gaat het om niet afgesloten schuren. De daders hebben een voorkeur voor fietsen en gereedschap.

Gevoel van onveiligheid

Diefstal leidt niet alleen tot ongemak maar bij de slachtoffers ook voor een gevoel van onveiligheid, zo stellen de wijkagenten. Ze adviseren dan ook om de schuur af te sluiten. Ook wordt gewezen op fietsen in of nabij de schuur, waar complete sleutelbossen aan hangen, inclusief de sleutel van de woning.

Verder is het aan te bevelen om de toegang tot de tuin indien mogelijk te bemoeilijken door bijvoorbeeld schuttingdeuren af te sluiten. De wijkagenten roep op om deze waarschuwing te delen met leden van Whatsapp Buurtpreventie.

Wijkagenten

De diefstallen doen zich in meerdere wijken in de gemeente voor. Hieronder staan de namen van de wijkagenten met de wijken waar zij actief zijn. De linkjes leiden naar een pagina met een contactformulier.  De wijkagenten staan open voor vragen en tips van inwoners.

Robert Nijhof: Gorssel, Joppe, Harfsen, Eefde, Epse en kring van Dorth
Gerard Harleman: Almen, Exel, Laren, Lochem West & Industrieterrein Lochem
Ingrid Stam: Lochem, Barchem en Zwiep

Voor wie telefonisch contact zoekt geldt: bij spoed 112 en bij geen spoed 0900-8844.