Bijeenkomst ‘Kansen in het agrarisch gebied van Lochem’

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

HARFSEN/LOCHEM – Op donderdag 19 september wordt in Harfsen een thema-avond gehouden rond de vraag wat de kansen zijn voor het agrarisch gebied in de gemeente. Deze is gericht op agrariër en vooral ook hun mogelijke opvolgers. De bijeenkomst wordt gehouden in Dorpshuus Hoeflo en start om 20.00 uur.

Initiatief

Initiatiefnemers zijn Bertus Karssenberg van Plaatselijk Belang Harfsen, Karin te Maat als beoogd opvolger in het bedrijf van haar schoonouders en wethouder Eric Jan de Haan (economische zaken). Zij hopen in gesprek te raken over mogelijkheden die er zijn binnen het boerenbedrijf.

Sprekers

Wethouder Eric Jan de Haan opent de bijeenkomst en vertelt over de economische situatie in het agrarisch gebied en de kansen die daar liggen. Karin Ter Maat vertelt hoe zij en haar echtgenoot staan in het proces van bedrijfsopvolging. Ook Peter van Brakel levert een bijdrage aan het gesprek. Hij is senior specialist belastingadvies van Accon AVM, met veel kennis van bedrijfsoverdrachten en innovaties binnen de sector.

Ook zijn een aantal ondernemers aanwezig die die graag vertellen over hun ervaring met overname en opmerkelijke verandering binnen het van oorsprong agrarische bedrijf.

Graag aanmelden

Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden bij MKB-manager Hans Wennekes, via mkbmanager@lochem.nl of telefonisch via 06 13 33 28 53. Dorpshuus Hoeflo is te vinden aan de Hulstweg 6 in Harfsen.