Boek ‘Tur-Retur een Noors avontuur’ van Peter en Mieke Onis

0
Peter en Mieke Onis (eigen foto)

LOCHEM – Peter Onis (68), grafisch vormgever en eigenaar van Onisontwerp.nl en Mieke Onis (66) leerkracht en eigenaar van ‘ZoNoors’ in Lochem gingen samen een Noors avontuur aan in 2004. De belevenissen en de indruk die dit op hun leven heeft gemaakt zijn vastgelegd in het boek ‘Tur-Retur’.

Waarom zou je als vijftigers naar een ander land willen emigreren? Er zijn namelijk duizend redenen om het niet te doen en maar één om het wel te doen. Je wil het gewoon ervaren. In het geval van Peter en Mieke Onis werd het Noorwegen. Zij gaan al sinds 1977 naar Noorwegen met vakantie en kennen het land als hun broekzak. Ze hebben het land in hun hart gesloten en wilden eigenlijk weleens zien hoe het is om er echt te wonen, te werken en te leven.

Avontuur

In het boek ‘Tur-Retur’, dat net is uitgebracht, beschrijven zij hun avontuur. Wat komt erbij kijken om de stap te nemen, waar loop je tegenaan in een ander land, welke emoties brengt het teweeg en hoe kun je ervan genieten? Te lezen is onder meer hoe ze een grafisch ontwerpbureau begonnen en hoe het onderwijs in Noorwegen is geregeld. Ze startten in hun woonplaats Stordal samen met de gemeente een toeristenkantoor. Het mooi vormgegeven hardcover boek met veel foto’s nodigt uit om te lezen.

Vrolijke noot in ‘Tur-Retur’ is de hond Duko, een zwarte labrador, die ook meeverhuist naar het verre noorden. Hij beschrijft, in een eigen column, zijn kijk op de dagelijkse gang van zaken vanuit een eigen perspectief. Al met al een mooie aanvulling op alle ‘Ik vertrek’ verhalen.

Eerste exemplaren

Het eerste exemplaar van het boek is uitgereikt aan Tim, de oudste kleinzoon van Peter en Mieke Onis. Het tweede tot en met zevende exemplaar aan de andere kleinkinderen, Noah, Lara, Sara, Luuk, Meis en Maël.

Meer informatie over ‘Tur-Retur’ is te vinden op: www.zonoors.nl/boek.
Het is verder online bestellen en verkrijgbaar bij Boekhandel Lovink in Lochem.

Het boek ‘Tur-Retur’ van Peter en Mieke Onis (foto: PR)