Beker- én competitiewedstrijd voor driebanders Bousema

0
(foto: pixabay.com)

LOCHEM – Na de teleurstellende 2-6 nederlaag afgelopen zondag tegen Medisch Centrum Breda, staat voor de driebandenspelers van Bousema komende zaterdag het cruciale duel tegen A1 Biljarts in Apeldoorn op het programma. Op vrijdagavond wacht echter eerst het bekerduel tegen Hertog Jan van Mans uit Mariënberg.

Sleutelwedstrijd
Captain Ronny Hazewinkel over de competitiewedstrijd in Apeldoorn: ,,Dit wordt voor ons een sleutelwedstrijd. Bij winst blijven wij zicht houden op de teams die drie punten boven ons staan en bij remise of verlies wordt het gat misschien allen maar groter, waardoor het moeilijker gaat worden om aansluiting te krijgen.”

Wijziging
Hazewinkel heeft zijn team ten opzichte van afgelopen zondag op één plaats gewijzigd. De debuterende Eddy Leppens heeft andere verplichtingen maar zijn plaats wordt ingenomen door Murat Naci Coklu, die wel beschikbaar is. Stefan en Markus Galla staan ook nu weer op twee en drie en John Schollink neemt opnieuw plaats vier voor zijn rekening.

Vraagteken
,,De grote vraag blijft natuurlijk wie bij de thuisclub op vier speelt. De andere plaatsen zijn genoegzaam bekend, namelijk Eddy Merckx, Gerwin Valentijn en Martien van der Spoel. De keuze die gemaakt moet worden is tussen Henk Blauwblomme en captain Addy Wienk op vier”, zo blikt Hazewinkel vooruit. De eerste twee partijen in Apeldoorn beginnen om 19:00 uur.

Bekerduel
Ook om 19:00 uur, maar dan een dag eerder, speelt Bousema voor de beker in Mariënberg tegen Hertog Jan van Mans dat uitkomt in de derde divisie. Daar bezet het op dit moment de zevende plaats. Hazewinkel speelt die avond met Therese Klompenhouwer op vier en de nummers één, twee en drie zijn dezelfde spelers als op zaterdag. De bekendste speler aan de kant van de thuisclub met eredivisie-ervaring is Erik Vijverberg uit Almelo.