Lochem betaalt stichting 25 mille voor gemiste opbrengst kledinginzameling

0

LOCHEM – De gemeente Lochem betaalt de Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer e.o. 25.000 euro als compensatie voor gemiste inkomsten uit kledinginzameling. Aanleiding is de invoering van de BEST-tas voor de inzameling van naar boeken, elektronica en speelgoed ook textiel.

Eefde
De stichting zamelde tot en met afgelopen jaar kleding in en maakte met de opbrengst paardrijlessen mogelijk voor mensen met een beperking, in de Pasmanmanege in Eefde. Door de invoering van de BEST-tas zijn die inkomsten weggevallen. Metrde tas wil de gemeente de hoeveelheid restafval terugdringen. Bovendien schept het scheiden van herbruikbaar afval werkgelegenheid, vooral voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vier inzamelaars
Tot de invoering van de BEST-tas waren binnen de gemeente vier partijen actief op het gebied van kledinginzameling. Drie hiervan zijn landelijk opererende charitatieve inzamelaars. Zij hebben in 2016 geen vergunning meer gekregen voor de inzameling. De Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer en omstreken werkt lokaal en daarom wordt hiervoor een uitzondering gemaakt. De stichting krijgt éénmalig 25 mille. De gemeente Lochem stelt dat de stichting daarmee ruimte krijgt om op zoek te gaan naar andere bronnen van inkomsten om de het paardrijden voor mensen met een beperking mogelijk te blijven maken.