Archief Het Plein komt digitaal naar Lochem

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LOCHEM/ZUTPHEN – Het archief van Het Plein, dat na deze maand niet meer bestaat, wordt in digitale vorm verdeeld over de gemeenten Lochem en Zutphen. Daar het het bestuur van de organisatie twee weken geleden een besluit over genomen. Daartegen kan nog bezwaar worden gemaakt.

Het archief was al gedigitaliseerd maar dat de digitale versie nu de analoge variant definitief gaat vervangen moest nog formeel worden geregeld. Dit zogeheten vervangingsbesluit is nu dus genomen.

Verhuizing
De maatregel voorkomt dat er een omvangrijk ‘papieren’ archief moet worden verhuisd naar de gemeentehuizen van Lochem en Zutphen, als er daar al plek voor is. Bovendien biedt een digitaal archief meer gebruiksgemak. Het Regionaal Archief Zutphen heeft positief geadviseerd over de stap. Het fysieke archief van Het Plein kan worden vernietigd.

Tegen het besluit kan nog wel bezwaar worden gemaakt. Hoe dit moet is te vinden op de website van Het Plein.

‘t Baken

Het Plein was de afgelopen jaren het loket voor Werk & Inkomen voor de gemeenten Lochem en Zutphen. Voor Zutphen verrichte de instantie ook Wmo- en Jeugdzorg-taken. De gemeente Zutphen besloot eerder dit jaar om te stoppen met de gemeenschappelijke aanpak. In Lochem start op 1 januari ‘t Baken, in het gemeentehuis aan de Hanzeweg en in Den Oldenhof in Gorssel. Daar kunnen inwoners terecht voor alle over de Wmo, Jeugdzorg, werk, uitkeringen en schuldhulpverlening.