Wat doet die paal op die akker in Groot Dochteren?

1
(foto: LochemsNIeuws)

LOCHEM/GROOT DOCHTEREN – Toegegeven… LochemsNieuws hoort vragen te beantwoorden en ze niet te stellen aan de lezer. Maar we doen het lekker toch! Omdat het ook best leuk is om samen ‘raadsels’ op te lossen. To-the-point: Wat is dat voor een paal die op een akker in Groot Dochteren staat? Wie het weet mag het zeggen.

Broersdijk
We kregen de tip van een treinreiziger die regelmatig tussen Lochem en Zutphen verkeert. De paal in kwestie is vanaf de weg zichtbaar van de Dochterenseweg en de Broersdijk. Het ding staat dichtsbij de spoorwegovergang in de Broersdijk (zie kaart hieronder).

Slang
De paal staat op een driepoot op een stuk akkerland. Of er ook nog iets de grond in gaat is niet te zien. Wel loopt er een rode (brandweer)slang vanaf de onderkant van de paal naar kast op zo’n 50 meter afstand. Die kast staat langs het spoor en op de rand van een droge sloot.

Heb je een idee of weet je wat het is? Reageer op dit bericht, via onze Facebookpagina of via info[at]lochemsnieuws.nl

Bekijk meer foto’s onder de kaart…

Locatiekaart (bron: open street maps – bewerking: LochemsNieuws)
(foto: LochemsNIeuws)
(foto: LochemsNIeuws)
(foto: LochemsNIeuws)

 

 

 

1 REACTIE

  1. Waarschijnlijk heeft het met het ontluchten van de gastransportleiding te maken die daar onder het spoor loopt, te zien aan de gele palen die dit aanduiden.

Comments are closed.