Vakantiecafé Stadshuus: reisinformatie van mens tot mens

0
Afbeelding ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM – Het Stadshuus houdt op zaterdag 2 april een bijzonder Vakantiecafé. Daar worden bezoekers geïnspireerd door de bijzondere vakantie-ervaringen van anderen. Eén-op-één, niet commercieel, voor alle leeftijden en laagdrempelig. Op dit moment worden vooral mensen gezocht die hun verhaal willen vertellen.

Hanneke Gouma van de programmacommissie van Het Stadshuus zegt dat de ‘huiskamer van Lochem’, nu het weer open mag, op zoek is naar activiteiten die een breed publiek aanspreken. “Bij veel mensen bestaat het idee dat we ons vooral op ouderen richten, maar dat is absoluut niet het geval. Het thema vakantie spreekt iedereen aan. Van jongeren die willen backpacken, tot langeafstandswandelaars en camperreizigers.”

Ervaring delen

Het gaat om ervaringen van informatiebrengers die deze willen delen met bezoekers van het vakantiecafé. “Het moeten persoonlijke ervaringen zijn. We willen geen reisorganisaties maar verhalen van mensen die alles zelf hebben meegemaakt”, zo klinkt het. Te denken valt ook aan huizenruil, fietsvakanties, creatieve vakanties (zoals kunst, muziek, fotografie), kindervakanties, naturistenvakanties, treinvakanties tot een wereldreis aan toe. Ook interessant zijn verhalen van mensen die op de bonnefooi op vakantie gaan en willen vertellen hoe je dat aanpakt.

Bijzonder

Hanneke Gouma zegt: “Alles kan eigenlijk. Liefst bijzondere dingen maar ook ‘standaard’ is welkom. Ook een kampeervakantie in een minder gebruikelijk land levert nuttige informatie voor de bezoeker op. Doel is om mensen met ervaring in contact te brengen met mensen die op zoek zijn naar informatie uit de eerste hand. Het vakantiecafé wordt gehouden van 10.00 tot 14.00 uur maar als iemand maar twee uur meedoet is het ook prima. En er is ruimte genoeg om iedereen een plekje te geven waar je kunt praten.”

Wie zich wil aanmelden als ‘informatiebrenger’ wordt verzocht dit zo snel mogelijk te doen. Dit kan via Hanneke Gouma (hanneke11@gmail.com) of Sophie Struik (struik.sophie@gmail.com).

Informatie voor bezoekers volgt later.